LAGRINGSFASILITETER


Allerede før byggingen av et lager er ferdig bør du vurdere hvilket anlegg du ønsker å bruke senere. Nøyaktig planlegging er viktig, spesielt hvis du planlegger å bruke pallereoler. Merk at det må opprettholdes tilstrekkelig plass mellom kraftige hyller for å tillate gaffeltrucker å laste og losse hyllene på en forsvarlig og sikker måte. Hvis du planlegger og utfører alt riktig, optimaliseres lagerprosessene og bidrar dermed til mer kostnadseffektiv lager- og produksjonsdrift.

Dersom du ikke ønsker å ta planleggingen i egne hender, har du muligheten til å hente inn spesialistbedrifter. De vil følge deg fra planlegging til levering og montering av reolsystemene.

Kraftige hyller er nøkkelen til enhver lagringsplass. Vi skiller mellom to typer pallereoler:.

STATISK PALLOPPBEVARING

Dersom varene som skal lagres kun flyttes ved lasting og lossing, er statiske pallestativ egnet. På disse kan du, som navnet tilsier, installere paller som varene plasseres på. Eventuelt kan såkalte gitterbokser benyttes. Disse er spesielt egnet for små gjenstander.

Enkeltromsreoler som gitterbokser er montert på gir deg perfekt utnyttelse av plassen. Bruker du flerromshyller har du alltid direkte tilgang til de lagrede varene. Her kan du lagre flere paller på to forskjellige stativ. Reachtrucker brukes vanligvis til lasting og lossing. Dersom mindre gods må fraktes, brukes fortsatt kommersielle sekkebiler. Standardhøyden på hyllene er seks til ti meter, men det finnes også høye hyller som når høyder på opptil 12 meter. Skreddersydde produkter kan til og med økes til 35 meter. Disse hyllene er beregnet for absolutte ekstreme forhold og er kun sjelden nødvendig.

Plassbesparende gjennom høye stativer

Høye stativer når høyder på opptil 35 meter. Den svært høye konstruksjonen sparer naturligvis plass på gulvet og øker likevel lagringskapasiteten. Hyllene er festet til taket og veggene på lageret for bedre stabilitet,

Pallereolsystemer for FIFO og LIFO

Hvis du bruker paller med FIFO-systemet på ditt lager anbefaler vi bruk av flow-stativer. Disse kalles i daglig tale drive-in eller drive-through stativer. Men bruker du LIFA-systemet trenger du ikke flowstativer, men innskyvbare stativer med stendere oppstilt ved siden av hverandre. Disse kraftige hyllene har en stigning på 5 prosent.

DYNAMISK PALLOPPBEVARING

Motstykket til de statiske hyllene er logisk sett de dynamiske designene. Disse brukes når du ikke bare lagrer varene dine, men også må flytte dem ofte.

Optimal utnyttelse av plassen med innskyvningshyllen

Bruk skyvehyllene hvis du ikke vil oppbevare for store varer, for disse kraftige hyllene gir deg best mulig plassutnyttelse. Innskyvningshyllene består av rader med stendere som danner en kanal. Elektroniske gaffeltrucker brukes også her til lagring.

Mobile hyllesystemer

Ønsker du å spare enda mer plass, har du muligheten til å bruke mobile hyllesystemer. Disse står på skinner og kan flyttes ved hjelp av en motor. Girkassen styres via et styreskap eller om ønskelig med fjernkontroll.


Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.